Monday, February 16, 2015

Fotografia de studio
Pentru inceput va propun sa intelegem mai bine ce inseamna un studio de fotografie si ce tip de fotografii se realizeaza acolo. Un studio foto este un spatiu de lucru similar unui studio de arta doar ca aici fotograful concepe fotografiile, le retuseaza, le tipareste si se ocupa cu duplicarea lor. In final poate fi chiar si un spatiu de expozitie daca spatial ii permite, o mica galerie de arta. Un studio foto este o afacere detinuta de unul sau mai multi fotografi si poate fi insotita de asistenti si studenti care se ocupa cu creearea si vanzarea de fotografii proprii.


                      Cand e cazul sa te indrepti spre un studio foto?1    Daca ai un magazin online si ai nevoie de un catalog cu produse.


Legatura dintre fotografi si comertul electronic e una foarte stransa fiindca afacerea ta depinde de calitatea fotografiilor expuse pe site. De exemplu daca vinzi genti, haine, rochii de mireasa etc. trebuie sa le expui pe site si doar un fotograf profesionist poate face poze de calitate, fara umbre, cu culori naturale, reale, care sa releve valoarea produselor (acestea fiind incluse in categoria studio produse ). Acesta e cel mai usor mod de a avea credibilitate in ochii cumparatorilor si anume sa ai un site un design serios si fotografii bune. Asadar fotografia de produs e cea mai utilizata in studio-urile foto. Chiar daca pare usor in prima instanta, fiindca aceste fotografii nu trebuie sa exprime sentimente (expresii, senzatii etc) va asigur ca aveti nevoie de un fotograf talentat care sa reuseasca sa creeze dorinta de a cumpara tot ce expuneti pe site.  


2.        Daca esti un fotomodel in devenire


Fotografiile de revista deseori se realizeaza intr-un studio foto. Daca nu ai experienta cel mai bine e sa treci pragul unui studio si sa platesti pentru cateva sedinte foto ca sa te obisnuiesti cu tot ce implica aceasta meserie. Gandeste-te ca investesti in cariera ta. Femeile naturale, expresive sunt cele mai cautate in lumea modei si pentru a ajunge un fotomodel bun e nevoie de multa munca. O data ce va puneti in contact cu un fotograf de studio spuneti-I ce doriti, aranjati o intalnire cu un hair stylist care sa se ocupe de imaginea voastra pe durata sedintei foto si neaparat  exersati in oglinda inainte cu cateva zile pozitiile, expresiile pe care doriti sa le surprinda. Tineti minte ca intr-o sedinta foto comunicarea e cel mai important aspect. Aceste fotografii le puteti ulterior folosi pe post de portofoliu.

3.        Diverse alte fotografii


Tot in studio-urile foto se realizeaza portrete, fotografii de familie cu bebelusi, aici puteti sa va faceti pozele pentru albumele scolare la sfarsit de an, poze de pasaport/bulletin etc.

No comments:

Post a Comment